My-vote.be

Word mee scenarist van de samenleving

Ons programma baseren we op de volksraadplegingen die we zelf organiseren via het platform        my-vote.be  We willen dit op een ernstige manier doen want we zijn zelf ook tegen slechte referenda (Brexit en Catalonie bijvoorbeeld) waarin een brede problematiek in één simplistische vraag wordt gestoken en waar je bovendien alleen maar zwart of wit kan kiezen, zonder enige nuance :

1. De burger (of deelnemende gemeentelijke partijen) kiezen de onderwerpen via een eenvoudige enquete.

2. Geen alles of niks vragen :

Een panel van ongeveer 30 uitgelote leden stellen de vragen en de keuze-opties op. Daarin voorzien ze voldoende nuances en invalshoeken. Zij laten zich daarbij informeren door academische experten en door ervaringsdeskundigen.

3. Alle burgers kunnen deelnemen

Tenslotte worden de vragen voorgelegd aan het grote publiek via my-vote.be. Alle burgers met een Belgische elektronische identiteitskaart kunnen deelnamen.

De stemming gebeurt anoniem. Alleen de nummer van de chip op je identiteitskaart wordt in onze database bewaard om dubbele deelname te voorkomen. Deze nummer wordt bovendien geëncrypteerd. We beschikken zelf niet over informatie of gegevens om de identiteit te achterhalen aan de hand van deze chip-nummer.

4. Resultaten worden gepubliceerd na afsluiting

De resultaten worden pas gepubliceerd na afsluiting van de volksraadpleging, zoals bij een echt referendum. Daarna worden de resultaten uit onze database verwijderd.

Wil je uitgenodigd worden voor nieuwe volksraadplegingen, stuur dan een mailtje naar info@be-agora.be met de vermelding uitnodiging volksraadplegingen.

Start HIER de applicatie